“Het heeft me een mooie baan opgeleverd”

Marlies Haenraets | Logistiek consultant, Pulse Business Solutions bv

“Na bijna 31 jaar gewerkt te hebben kreeg ik te horen dat mijn functie kwam te vervallen en dat ik middels een vaststellingsovereenkomst vrijgesteld van arbeid van de ene op de andere dag geen werk meer had. In de overeenkomst stond een bedrag voor outplacement. Ook al twijfelde ik of dat voor mij nog iets op zou kunnen leveren besloot ik dat het de moeite waard was om te proberen om te laten zien dat ik veel geleerd had in mijn loopbaan en ook met het opvoeden van mijn vier kinderen.

Via een vriend kwam ik bij Senter en plan 1 was een vertrekverklaring maken, om iedereen te laten zien dat mijn ontslag nog niet betekende dat ik afgeschreven was maar het gevolg was van de situatie binnen het bedrijf. Hierdoor kreeg ik mijn eerste boost om te denken, “ik ben niet persoonlijk afgeschreven”.

Plan 2 was inzicht in mijn kwaliteiten krijgen en nadenken wie ik vanuit mijn studie nog kende en ook via mijn werk en privé. Via een mooi CV en profiel kreeg ik op LinkedIn leuke reacties en via via kwam ik in de sollicitatie modus. Elke dag 1 uur positief bezig met mijn toekomst om zo de negatieve gedachte van “krijg ik nog wel een baan en wie wil mij nu nog hebben” uit mijn systeem te krijgen. Via positieve feedback en hulp bij de voorbereiding van mijn sollicitatiegesprekken groeide mijn zelfbeeld en kon ik duidelijk maken wat ik zou kunnen betekenen voor mijn potentiële nieuwe werkgever. Na een aantal afwijzingen heeft dit een mooie baan opgeleverd, zonder dat ik mijn salariseisen naar beneden hebben hoeven bijstellen.”

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil je meer weten? Een verkennend gesprek voeren? Een intake inplannen?
Wij staan open voor al je vragen!

Senter - Peter van Eijndhoven

Heb je inhoudelijke of contractuele vragen, neem dan direct contact op met mij:

p.vaneijndhoven@senter.eu
+31 (0)6 290 000 73

Senter - Jacky Beerens

Heb je financieel/administratieve vragen, neem dan direct contact op met mij:

j.beerens@senter.eu
+31 (0)6 134 834 24

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Of neem zelf contact op: